top of page

שיפוצים פרטיים ועסקיים

כי לעולם לא מאוחר מדי להתאים את החלל לצרכים שלכם!

הילדים גדלו? המשפחה התרחבה?  נמאס לכם מהמטבח הישן? לא משנה מה הסיבה לכך שהצרכים שלכם השתנו ואתם רוצים לשפץ ולהתאים את הדירה או הבית שלכם למצב החדש. גם בית/דירה יד שניה או מקום חדש לעסק דורשים שינויים, שיפוצים והתאמה אישית למצב החדש. 

לפעמים השינויים הנדרשים הם קטנים ולפעמים גדולים (תכנון מטבח או החלפת חדר רחצה נחשב לשיפוץ קטן לעומת הריסת קירות פנים ותכנון חלוקה חדש של החדרים על תכולתם).  ישנם פרמטרים רבים שצריך לקחת בחשבון לפני שיפוץ: צרכים, מצב הבית (ישן/חדש יחסית, מצב הצנרת, מצב מערכת החשמל, גגות, קירות, אריחים, ריצוף , מטבח וכו'), חלומות, תקציב ועוד. מעצבת בעלת ניסיון, תדע להקשיב ולכוון אתכם להיקף וקצב השיפוץ המתאים לכם אישית ואף להציע כיווני חשיבה נוספים. 

בכניסה למרחב עסקי חדש צריך לקחת בחשבון פרמטרים נוספים כמו: נגישות, תנועת לקוחות או עובדים, נראות, דרישות של הציוד, ההתנהלות הרצויה לעסק ועוד.

התהליך כולל ייעוץ והתאמה אישית  להיקף השיפוץ הנדרש, בחירת סגנון עיצובי, הכנת תכניות עבודה מפורטות (הריסה, בנייה, העמדה, חשמל, אינסטלציה, אלומיניום, ריצוף, מטבח ופרטי נגרות, גבס ועוד לפי הצורך) , הדמייה תלת-ממדית לחלל מרכזי,  ליווי לקניות ופיקוח עליון מול קבלנים וקבלני משנה עד לקבלת המראה המושלם של הבית , הדירה או העסק.

גם כאן, אני נדרשת לתכנון מוקפד, תוך ניצול החלל בצורה מקסימלית לשימת לב לפרטים הקטנים ולערנות מבחינה תקציבית כפי שפורט בעיצוב ואדריכלות פנים לבית פרטי או דירה חדשה מקבלן.

 

בואו ניקח דוגמה: תכנון נכון למטבח

בעבר הרחוק, המטבח היה מופרד מאזור המגורים כי שיטת הבישול הייתה מלווה בעשן רב ולכלוך. כיום, המטבח הוא מרכז הבית – מבשלים, אוכלים, מנשנשים, מכינים שיעורי בית עם הילדים ואפילו מארחים בקטנה במטבח. כולנו רוצים שהמטבח יהיה נח, מזמין, קל לניקוי, מאובזר, מואר, יפה, שהצבעוניות לא תימאס עם הזמן, שיתאים לפחות למשך 10-15 השנים הבאות ויש כאלה שרוצים גם שיהיה מקום לפרטים מיוחדים כמו: אחסון לפלטה חשמלית, הרבה תבלינים ועוד בקשות כאלה ואחרות. בנוסף לכל אלה, מעצבת פנים צריכה להתחשב בפרטים רבים אחרים כמו:

  • מספר המבשלים במטבח – להכין מקומות עבודה נוחים ליותר ממבשל אחד.

  • גובה האנשים הטורחים במטבח – גבוהים/נמוכים? 

  • מי שוטף כלים? האם הוא ימני או שמאלי? – זה יקבע את מיקום המדיח למשל.

  • כמה סועדים ביומיום ובאיזה תדירות מצטרפים אורחים

  • איזה מכשירי חשמל קיימים? מה המידות שלהם? באיזה תדירות משתמשים בכל אחד מהם?

  • מציאת פתרונות מחזור בבתים שמפרידים סוגי פסולת או שמכינים קומפוסט ביתי.

 

אלה רק מספר דוגמאות לשאלות שעולות בשיחה מקדימה לפני שאני מתחילה לתכנן מטבח.

בהבנה הסינית העתיקה, המטבח מזין את בני הבית ומשפיע על הבריאות .מיקום נכון של המטבח והכיריים יכול לחזק בריאות אך מיקום שגוי עלול לגרום לפגיעה בפרנסה או בנקודת זמן מסוימת  אף יכולה להתפתח דליקה או קצר חשמלי ואפשר למנוע זאת.

ידעתם? פנג-שווי מתייחס גם לכיוון הכפתורים של הכיריים , לכיוון דלת המיקרוגל או תנור האפייה . יש לכך השפעה על הבריאות של בני הבית ומתאימים זאת לפי תאריכי הלידה.

bottom of page